Zoeken
Resultaat
Gevonden: 107

Internationale pupillen toernooi Deventer
EIJV Jeugd actief bij marathon
Inzell week zonnig afgesloten
Trainers bevangen door Inzell virus
Dag vier Inzell
Gesponsorde links
Inzell week zonnig afgesloten
De laatste vrijdag werd een feestje gebouwd. Famke jarig en laatste trainingen in Max Aicher Stadion.

Voor de 7e keer in deze week gaat de wekker om 6.40 uur. Wat gaat deze dag brengen na de sneeuw- en regendag van gisteren?  Natuurlijk, twee keer schaatsen voor mijzelf. Maar wat doet het weer? Kunnen er meerdere groepen gevormd worden die verschillende activiteiten ondernemen?

Ja! Het is droog en het blijft droog. Sterker, de zon gaat schijnen in de loop van de dag. Dus ontstaan er inderdaad verschillende groepen. Een fietsgroep, een loopgroep(je) en uiteraard een schaatsgroep . Dat spreekt vanzelf. Maar voordat deze activiteiten beginnen wordt er eerst een verjaardag gevierd. Famke uit Oss is deze dag jarig en mag zich verheugen in de mooie leeftijd van 15 jaar. En dat hebben we geweten! Wat was de eetzaal annex ontmoetingsruimte mooi versierd met ballonnen. Wat was het gebak groot en veel. En wat een mooie cadeaus ontving ze. Uiteraard een trui uit Inzell en een T-shirt van de wedstrijdgroep waarop prompt alle namen geplaatst werden. Zelfs de pensionhoudster, Frau Edith, bood haar een souvenir aan. Deze dag zal ze niet snel meer vergeten. En na het schaatsen moest ze er ook aan geloven in een sneeuwballengevecht, waarin ze zich kranig verweerde.

Terug naar de groepen. Als ik dit schrijf zijn ze allemaal weer terug. En Gert, hij maakt samen met Lisanne een lastige, modderige en soms gladde wandeling. De moeite zeker waard vanwege de zon en de sneeuw die op de noordkant bleef liggen. Stom toevallig kwamen ze de ABT-groep tegen. In het veld? Nee, op het terras! De ATB-groep heeft de gewoonte om een “terrasje te doen” tijdens de tocht. Deze had dit keer een lengte van 35 km. Een mooie afsluiting vertelde Theo, de teamcaptain.  En dat werd met instemming van de overigen bevestigd. Voor lief werd de sneeuwhoogte van 20 cm genomen; de blubber in vooral zon/schaduw terrein; en het water dat bleef liggen als smeltwater. Omdat op woensdag en donderdag niet gefietst kon worden was deze zonnige vrijdag(middag) inderdaad een mooie afsluiting.

En de schaatsgroep? Vrij schaatsen en genieten voor de laatste keer in het ijsstadion. En dat hebben we gedaan. Heerlijk om zo te kunnen afsluiten. Wat hebben we veel geleerd, hoe attent waren de trainers, maar ook mijn medeschaatsers om adviezen te geven over mijn techniek. Een andere vereniging uit Nederland hield er een eigen opvatting over de afsluiting op na. Verkleed als hazen schaatsten zij over de 400 meterbaan. En dat hazen zo hard kunnen schaatsen wist ik niet. Een mooi gezicht was het zeker.

Voor velen was de dag nog niet voorbij. In het stadion begon om 17.00 uur al internationale wedstrijden waar veel toppers aan meededen. Zoals Martina Sablikova, Bart Swings, Bram Smallenbroek, Brodka en onze eigen Jan Hein Verhoeff die zowel op de 500 als de 1000 meter een flink PR heeft gereden. Proficiat! Op de 500 een mooie 41.15 en de 1000 meter in 1.23.50.
Daarna op weg naar ons restaurant voor een lekkere gezonde maaltijd met  veel groente, waar vooral de jongeren wel raad mee wisten.
Nog even napraten en nagenieten in de kelder en dan lekker slapen en vroeg weer op.

Inpakken en huiswaarts.

Uitslag wedstrijd IZ 02 op 2014-10-24
Naam Cat 500   1000   Totaal
Jan Hein Verhoeff HJB 41.15 PR 01:23.50 PR 82.900