Zoeken nieuwsbrief
Resultaat nieuwsbrief
Gevonden: 9

Programma Seizoenswissel 28 Maart
Wedstrijdkleding en lease-schaatsen inleveren
Bostraining
Dag vier Inzell
De zaaltraining bij de EIJV begint op 7 Oktober
Gesponsorde links
verslag algemene ledenvergadering 29 april 2014
verslag van de secretaris

Op dinsdagavond 29 april jl. heeft de EIJV een bijzondere Algemene Ledenvergadering gehad. De aard van de onderwerpen had ook geleid tot een hoge opkomst van het aantal leden.

Iets na halfnegen opende Theo van de Rijt zijn laatste vergadering als voorzitter met 3 klopjes, tikkend met  een bijzondere hamer die wel 24 jaar in de kast had gelegen. Behalve een wisseling van de wacht kwam ook de aankoop van de extra kantine als bijzonder agendapunt ter tafel.

Theo memoreerde in het kort al hetgeen tijdens zijn voorzitterschap heeft voorgedaan met betrekking tot de EIJV. Theo kwam ooit voor zijn dienstplicht naar Ede; de oprichting van de EIJV in 1963 heeft hem ooit in Ede gehouden. In 1990 nam Theo de voorzittershamer over van Sjaak van Ree; het waren eigenlijk 2 hamers. En Theo verontschuldigde zich voor het feit dat hij deze stoel zo “asociaal” lang bezet gehouden heeft. Het is een prachtige tijd geweest. Na 13 jaren vechten kreeg de club een eigen accommodatie. Het inline-skaten kwam op. Alom is de EIJV gewaardeerd. De KNSB weet ons te vinden en hield al meerdere malen cursussen in ons clubgebouw. De gemeente stelt ons graag ten voorbeeld.

Maar het is ook lang genoeg geweest, aldus Theo. Met vertrouwen en de nodige adviezen geeft Theo de hamer door aan Jan Vellinga.  Jan kan waar nodig nog eens een beroep doen op Theo. Medebestuursleden worden opgeroepen Jan te helpen, al was het alleen maar met een pilsje drinken na afloop van een vergadering. Theo bedankt de leden van de EIJV voor het genoegen om zo lang hun voorzitter te mogen zijn. En tenslotte eindigt Theo met een speciaal woord van dank aan Han, voor alle steun en inspiratie.

Jan presenteert zich als nieuwe voorzitter. Hij verontschuldigt zich voor het feit dat hij noch schaatst, noch skeelert, hetgeen toch de core-business van onze EIJV is. Als `verzachtende omstandigheden` brengt Jan naar voren dat hij als kind aan de Elfstedenroute gewoond heeft (al was het maar het eerste levensjaar) en het schaatsen van de Elfmerentocht. Op de fiets heeft Jan wel 15x de “tocht der tochten” gereden. De Friese afkomst van Jan – een oprjochte ”DiepFries” -  is natuurlijk ook een groot pré. Vrouw Japke en dochter Marije houden de vaandel van het skeuvelen thuis wel heel hoog.

Ondanks al deze `bezwaren` wordt Jan met luide acclamatie op het schild gehesen.



Jan spreekt verder zijn vertrouwen uit in een goede samenwerking met de vele vrijwilligers in onze club en alle commissies. Samen moeten we d e club naar hoger plan tillen, zo betoogt hij.

Jan spreekt aftredend voorzitter Theo van de Rijt toe met dank en grote waardering voor al het werk dat Theo in bijna 25 jaren voor onze club gedaan heeft. Het zeer onlangs geridderd worden door W.A. van Buren wordt even gememoreerd. Een type voorzitter als Theo geweest is, maken we zelden mee. Daarvoor onze welgemeende dank namens de hele vereniging.

Vervolgens komt Jan met het bestuursvoorstel om overeenkomstig artikel 6 van de statuten Theo van de Rijt te benoemen tot erevoorzitter van de Edese IJs Vereniging. Het behoeft weinig woorden dat dit voorstel op luide instemming kan rekenen. Theo ontvangt een officieel certificaat als aandenken en bewijs.  Alom  felicitaties,  een dinerbon wordt ook overhandigd aan Theo en Han.


Chronologisch zijn we nu even voorbij gegaan aan het agendapunt aankoop extra kantine. Dit punt is nog door Theo als laatste wapenfeit van zijn voorzitterschap behandeld. In een volledig verslag van deze ALV zal dit uitgebreider worden weergegeven.

In het kort komt het hierop neer:
 - aanschaf 20.000 euro met gespreide betaling 8.000 + 4 x 3.000 jaarlijks.
 - exploitatie jaarlijks geschat op 9.000 waarvan 7.500 nu al is gedekt door inkomsten; het bestuur heeft er vertrouwen in dat voor de ontbrekende 1.500 per jaar ook dekking gevonden kan worden; er komt nog een businessplan.

Het bestuur zal naar een constructie streven waarbij de EIJV financieel buiten schot blijft ingeval van tegenvallende inkomsten of faillissement van “afnemers extra kantine”. Hoewel het bestuur het nodige “vuurwerk” had ve rwacht inzake dit voorstel, blijkt een zeer ruime meerderheid te kunnen instemmen. Met slechts 2 stemmen tegen wordt voorstel aankoop extra kantine aangenomen.

Een ander punt dat ter tafel geweest is: vrijdag trainen in Deventer of Nijmegen. We blijven op de vrijdag toch in Deventer trainen.


Jullie secretaris.