Zoeken nieuwsbrief
Resultaat nieuwsbrief
Gevonden: 9

Programma Seizoenswissel 28 Maart
Wedstrijdkleding en lease-schaatsen inleveren
Bostraining
Dag vier Inzell
De zaaltraining bij de EIJV begint op 7 Oktober
Gesponsorde links
Mijnten Inline Cup 2014
Nadat de wedstrijdgroep van de EIJV alweer drie wedstrijden gereden heeft in de Mijnten Inline Cup wordt het tijd voor een update.

De conclusie is dat het verrassend goed gaat en, nog belangrijker, dat het enorm leuk is. Niet alleen voor de rijders maar ook voor de ouders, het publiek.Vorig jaar hebben we de competitie gereden met 4 rijders van de EIJV, dit jaar zijn we al met 10 rijders gestart! Voor volgend jaar hebben we als doel gesteld dat we met 15-20 rijders aan de start gaan staan.

Wat is de Mijnten Cup?
Laat ik eerst eens vertellen wat deze Inline Cup inhoudt: de Mijnten Inline Cup bestaat dit jaar 10 jaar en wordt gesponsord door Mijnten Schaats en Skeelersport Hoevelaken. Per wedstrijd rijden er wel 150 tot 200 rijders mee in verschillende klassen. Je kunt vanaf ca 8 jaar meedoen. Het is een regionale competitie, grofweg voor Midden-Nederland, hoewel de regio niet heel strak afgebakend is. Het niveau van de competitie kan in sommige klassen best wel hoog zijn, er zitten soms rijders uit de nationale selectie bij, maar in het algemeen is het een laagdrempelige, gemoedelijke competitie met voor iedereen een goede tegenstander. Er worden per seizoen 10 wedstrijden gereden in de driehoek Gouda-Arnhem-Nijkerk. Voor het eindklassement mag je een paar wedstrijden missen en moet je dus veel wedstrijden rijden, maar je mag als je het leuk vindt ook gewoon eens een wedstrijdje mee komen rijden. De groepen P4 tot P2 (t/m 11 j) rijden in de ochtend, de P1’s en ouder (vanaf ca 12 j) rijden vanaf 12 uur. Die moeten eerst nog uitslapen.

De wedstrijden kennen verschillende onderdelen die per wedstrijd ook kunnen verschillen. Meestal zit er een individuele ronde op tijd in, een start met een groep over een aantal rondes (inline) en een puntenkoers over 8-12 rondes, waar je per ronde punten moet verzamelen door als eerste over de streep te gaan. Als je nog energie over hebt, kun je de (voor de Kadetten en hoger) afsluiten met een marathon over 25 of 35 minuten. De rijders die dit nog doen kun je daarna meestal wel afvoeren. Het kan ook zijn dat er een marathon tussen zit, een afvalkoers  of voor de kleineren een slalom. De wedstrijdgroep traint twee tot drie maal in de week met soms ook op zaterdag een wedstrijd.

We hebben vanuit de EIJV tot nu toe in de ochtend Reinier, Corné en Jelle bij de P2 Jongens en in de middag een wat grotere groep met Marit in de P1 Meisjes, Chaïm, Bauke en Eelke in de P1 Jongens, Lars en Jilllis in de Kadetten Jongens en Lotte bij de Junioren B Meisjes.

Drie wedstrijden
We zijn dit jaar op 5 april, heel vroeg in het seizoen, begonnen in Arnhem op een 400 meter baan. Redelijk lekker weertje (heel belangrijk voor de rijders en het publiek!), dat steeds beter werd gedurende de dag, de tent van Sandra was zeker in de ochtend wel heel fijn. Bijna alle rijders van de wedstrijdgroep waren op de baan onder leiding van Sandra, die dit jaar heel veel coaching voor haar rekening neemt. In het eindklassement werd Marit tot haar verrassing derde.

Na 4 weken rust hadden we op 3 mei in Gouda op een wielerbaan de volgende wedstrijd. Ook hier mooi weer met een nog verrassender derde plek voor Chaïm in het eindklassement. In een artikel in de lokale krant in Gouda werd die dag aangehaald als “Een dagje Camping Gouda”, met al die verenigingstenten in het gras en een lekker zonnetje. Ook hier weer een marathon waar Jillis aan meedeed.

De wedstrijd op 10 mei in Nijkerk was met met alleen maar regen en natte straten (wegwedstrijd). Gelukkig weinig valpartijen want iedereen had goede regenwielen onder de skates. Spannende ritten met als meest opvallende rit de 3-ronden inline rit waar Marit eerste werd op 0,004 seconde. Uiteindelijk werd ze tweede in het eindklassement. Een zware dag door de regen en de kou.

Na drie wedstrijden (sommigen hebben er twee gereden waardoor je wat lager staat ten opzichte van de rest) hebben we de volgende mooie en veelbelovende tussenstand (klassering/totaal aantal deelnemers):

Lotte  13/17
Lars  22/24
Jillis  6/24
Marit  3/19
Chaïm  5/28
Eelke  23/28
Bauke  20/28
Jelle  13/25
Corné  21/25
Reinier  24/25

Het verslag van de wedstrijd van 24 mei staat onder nieuws. Ook daar mooie prestaties! Kom allemaal kijken, aanmoedigen of meedoen. Meer info vind je op www.mijnten-inline-cup.nl