Zoeken
Resultaat
Gevonden: 107

Heideweek skeelertoernooi vrijwilligers gezocht
Marit van Beijnum komt uit in internationale inline skatewedstrijd
EIJV doet mee aan Zomersportweek Ede
Geslaagd Skeelerkamp EIJV
Maandagavond trainingen - aanvangstijdstip !
Gesponsorde links
EIJV doet mee aan Zomersportweek Ede

 

 

De Edese IJsvereniging heeft ook dit jaar weer mee gedaan de Zomersportweek van Sportservice Ede. De zomersportweek vindt plaats in de eerste week van de zomervakantie. Tijdens deze week krijgen maximaal 90 kinderen van 7 t/m 12 jaar dagelijks een programma vol sport en spel aangeboden op verschillende locaties in de gemeente Ede waaronder Sportpark Peppelensteeg.

Van maandag 13 t/m vrijdag 17 juli krijgen de deelnemers diverse sporten aangeboden variërend van judo, krav maga tot tennis, handbal en skeeleren. Iedere dag is er een sportprogramma van 9:30 tot 16:00 uur. Op vrijdagmiddag wordt de week afgesloten met een oudermiddag, waarbij de ouders/verzorgers kunnen komen kijken en mee kunnen doen met een aantal sporten die de kinderen tijdens de Zomersportweek hebben beoefend.

Het programma skeeleren is opgesteld in samenwerking met de EIJV. Stephan Hulleman is hiervan binnen de vereniging de contactpersoon. Het skeeleren stond voor de dinsdagmorgen op het programma. Plaats van handeling was de skeelerbaan van de EIJV. Op hetzelfde complex vond ook het handbal plaats. Het weerbeeld was twijfelachtig maar de organisatie liet zich daardoor niet uit het lood slaan. En in het clubhuis kon men schuilen als dat nodig was.

Om 9 uur kwamen de eerste kinderen enthousiast binnen en werden er opgevangen door trainer Theo van de Rijt, die zich gesteund wist door senior Diny voor de bardienst en twee enthousiaste junioren als begeleiders van de  clinic: Fleur en Bauke.  Ondanks de natte baan werden deze ochtend 3 skeelerclinics met telkens 30 kinderen afgewerkt. Per groep waren de niveauverschillen soms erg groot maar er viel voor alle kinderen op hun eigen niveau te genieten van de oefeningen en de spelletjes. Het zgn. streethockey was ook nu weer een schot in de roos.

De kinderen werden gratis skeelers en beschermingsmaterialen ter beschikking gesteld door de EIJV. Die laatste was men verplicht om te dragen uit oogpunt van veiligheid en blessurepreventie.

Alle deelnemers krijgen eind van de week van de EIJV een kaart waarmee ze drie gratis skeeler proeflessen volgen om kennis te maken met de EIJV en natuurlijk met de (ontzettend leuke) skeelersport. Maar dat kan dan pas weer in september. De geoefende rijders kunnen al eerder aan de bak tijdens de Heideweekwedstrijden op 25 augustus.