Zoeken
Resultaat
Gevonden: 107

EIJV storm in Inzell
EIJV jeugd gaat op handtekening jacht.
Inzell van start voor EIJV wedstrijdgroep
De zaaltraining bij de EIJV begint op 7 Oktober
In Memoriam Ludwig Meijering
Gesponsorde links
Inzell van start voor EIJV wedstrijdgroep
Zondag is de eerste dag van de trainingsweek voor wedstrijdgroep en recreanten Edese IJsvereniging

19-10-2014   Dag 1 in Inzell

EIJV trainingsgroep bij de start van de eerste ijstraining in Inzell “We begonnen de dag heel vroeg, kwart over zes op staan. Om 7.10 uur klaar staan om te vertrekken naar de ijsbaan. Om half acht begon de eerste schaatstraining.

Het ijs was super goed, maar het was wel even wennen. Hierna mochten we eindelijk ontbijten.

Om kwart over twaalf waren we alweer klaar voor de tweede ijstraining, inclusief warming up en cooling down.  Na de lunch hadden we nog een  korte droogtraining om de feeling  van “hoe het echt moet” te krijgen.

Enkele lieden van ons hebben  ook al genoten van  een massage van de vader van Lars, Eddy van Bemmel.

EIJV trainers in de weer met hun pupillen wedstrijdgroep Inzell 2014Straks lekker schnitzel eten en dan zijn we weer klaar voor de trainingen van morgen”.  Aldus schrijft Fleur Koopman, lid van de wedstrijdgroep, het elitecorps van deze trainingsweek voor wie deze trainingsweek primair is bedoeld. De groep bestaat uit 8 jeugdleden, die worden getraind door Hayco Frielink en Mark van der Putten.

Daarnaast is er de groep recreanten die een eigen programma heeft en getraind wordt door Henk Schreiber en tenslotte de hulptroepen die allerlei diensten verlenen om het totaalprogramma feilloos te laten verlopen.

Op weg naar Winkelmoosalm

De recreanten werken ofwel een tweede ijstraining - Hans Koopman gaat ongetwijfeld de meeste trainingen op het ijs afwerken - af of gaan een prachtige MTB toertocht maken die leidt naar de Winkelmoosalm, een skigebied op 1150 meter hoogte. Het weer is perfect, zo’n 23 graden en de 15 bikers laten zich niet uit het lood slaan door klimmen van zo’n 20%, rots klauteren met de fiets op de rug of lummelende koeien die de weg versperren. Deze tocht staat ieder jaar vast op de agenda van de MTB groep. Het is een middelzware tocht die doorgaans later in de week wordt verreden om te wennen aan het vele klimwerk. Aangezien na maandag het weer naar verwachting minder wordt besluit de organisatie de dagen ervóór te bestemmen voor de mooiste tochten.

In de loop van de dag wordt het gezelschap EIJV(sters) aangevuld met de familie Verhoeff (Tijnis, Marlies, Jan Hein, Stijn en Koen) en later op de dag met Jillis Hulleman, die de start miste vanwege ziekte. Moeder Arjanne zette hem vanavond in de eetzaal af. Nog juist op tijd om te genieten van de heerlijke maaltijd. Zo konden beiden meteen de lege magen vullen na een lange autoreis. Arjanne blijft een nachtje over om morgen weer richting Nederland terug te keren.

Famke Veenstra oefent een schaatsbeweging tijdens EIJV trainingskamp Inzell’s Avonds in de gezellige clubkelder genieten we van de vele foto’s van Peter, echtgenoot van Caroline, die hun dochter en schaatstalent Famke Veenstra van Scoss uit Oss vergezellen. Hij heeft er al meer dan 350 geschoten! Deze foto’s gebruiken de trainers ook voor hun bewegingsanalyse van alle schaatsers. Daarvoor worden ook filmopnamen gebruikt, die door het filmteam bestaande uit Japke en Eddy worden gemaakt. Eddy is ook de masseur, die op het moment van schrijven van dit artikel bezig is met de 9e klant. Voorts worden er ook filmopnamen getoond van de MTB-tocht, voor zover de sporters dit nog meemaken. Want de eersten zijn al in bed gekropen om morgen weer fit aan de start te staan.