Zoeken
Resultaat
Gevonden: 107

Clubkampioenschap 2016
Start Deventer en Zaaltraining
Van Benthem competitie 2015 Apeldoorn
GRAAG AANMELDEN SEIZOENSWISSEL
Aanschaf wedstrijdkaarten
Gesponsorde links
Jaargang 9, nummer 04
Electronische nieuwsbrief

Beste leden van de EIJV,

De afgelopen maanden mocht ik het voorwoord van deze Nieuwsbrief schrijven namens de redactie van de Kouwe Drukte. Inmiddels zijn de rollen enigszins veranderd  en schrijf ik deze tekst thans als voorzitter van de EIJV. Het kan soms snel gaan. Tijdens de Algemene ledenvergadering van  29 april jl. heb ik mij al even kort aan de toen aanwezige leden voorgesteld. Hierbij wil ik dat nogmaals graag kort even doen, met name voor degenen die niet op de ALV aanwezig waren.

Bijna 6 jaar wonen wij nu in Ede en zijn wij (Japke, Marije en ik) inmiddels 5 jaar lid van de EIJV. Fietsen doe ik op dinsdagavond bij EIJV, onder leiding van Sander Keijzer. Ik ben sinds afgelopen week 51 jaar en van hetzelfde geboortejaar als de EIJV: 1963. Vader van Jorryt (voetballer bij Fortissimo D.1 ), Rixt (waterpoloster bij Polar Bears < 17) en Marije (lid van EIJV). Met Japke (o.a. lid van de barhoofdencie. EIJV) ben ik ruim 20 jaar gelukkig getrouwd. Sinds 2007 werk ik bij Van Putten Van Apeldoorn notarissen, daarvoor in Friesland.

Mijn eerste levensjaar bracht ik door in Oosthem, mijn ouders woonden aan de Elfstedenroute maar ik zag nimmer een schaatser voorbij komen want sinds januari 1963 tot 1985 geen Elfstedentochten. De Elfstedentocht heb ik wel 15x gereden, maar dat was op de fiets. Ik ben opgegroeid in Sneek (de mooiste stad van Friesland). Mijn schaatsende wapenfeiten zijn een Elfmerentocht en de monsterrit Stavoren-Enkhuizen in 1997 over het IJsselmeer.

Ik dank het bestuur voor het vertrouwen dat ik van hen heb gekregen en dank u allen, leden van de EIJV, voor de bevestiging hiervan. Het is een mooie uitdaging en samen met de vele, vele vrijwilligers (ruim 75 op papier) gaan we trachten onze vereniging naar een nog hoger plan te tillen. Als bestuur kun je dat niet alleen, dat doe je samen. Commissies, vrijwilligers en bestuur. Ieder op zijn/haar manier. Er zit veel schwung in de diverse commissies, ik heb vertrouwen in een goede samenwerking.

In diezelfde vergadering werd onze aftredende voorzitter Theo van de Rijt nog gehuldigd. Gebeurde dat eerder op onze jubileumreceptie nog namens Koning Willem Alexander met een Koninklijke onderscheiding, nu gebeurde dat door de leden van de EIJV. Zij benoemden hem tot erevoorzitter van de Edese IJsvereniging, een titel die hij met recht mag dragen. Theo was bijna 25 jaar het gezicht en het geweten van de EIJV. 25 Jaar lang voorzitter, dat maak je zelden mee en zo’n type voorzitter krijgt de EIJV nooit weer terug.

Theo, nogmaals bedankt voor alles wat je voor de EIJV hebt gedaan, nog steeds doet en vanaf nu in andere functies blijft doen. Straks heb je het trainersdiploma binnen en ga je met jeugd aan de slag. Ik wens jou daarbij veel succes.

Ik wens u veel plezier met het lezen van deze Nieuwsbrief!

Jan Vellinga