Zoeken
Resultaat
Gevonden: 107

GRAAG AANMELDEN SEIZOENSWISSEL
Aanschaf wedstrijdkaarten
24Kika - EIJV
Jillis Hulleman en Marit van Beijnum actief op NK skeeleren in Ommen
EIJV neemt deel aan 24KiKa “skaten tegen kanker” - vandaag in Biddinghuizen
Gesponsorde links
Jillis Hulleman en Marit van Beijnum actief op NK skeeleren in Ommen
Marit van Beijnum en Jillis Hulleman hebben zaterdag 29 augustus het Nederlandse Kampioenschap Weg in Ommen gereden

Marit van Beijnum en Jillis Hulleman hebben zaterdag 29 augustus jl. het Nederlandse Kampioenschap Weg in Ommen gereden. Beiden waren vooraf geselecteerd voor de puntenkoers en Marit stond eerste reserve voor de 1000 meter.

Gelukkig werd ’s ochtends al snel bekend dat ze mocht starten op de 1000 m. Het parcours van 475 meter lag in een woonwijk en bestond gelukig volledig uit asfalt, er wil nog wel eens een klinkerstukje inzitten. Wel met wat slechte plekken en putdeksels maar die waren duidelijk zichtbaar en goed gemarkeerd.

Het parcours had vier haakse bochten en een flauwe bocht naar rechts. Het NK was al begonnen op vrijdagavond met afvalkoersen voor de senioren en Junioren A. De zaterdag was een erg mooie en warme en vooral droge dag waardoor alle wedstrijden goed konden worden afgewerkt. Marit had twee hele spannende kwart en halve finales en kon tot haar verrassing door naar de finales later die dag.

In die finale ging het heel hard en kwam ze tot een mooie 8e plek (van Nederland dus...!). In de namiddag konden ze de 5 km-puntenkoers rijden in een groot veld. Daar werd zowel bij de kadetten jongens als meiden enorm hard gereden. Marit kon goed meekomen met de kopgroep tot het eind en werd 10e, Jillis werd 22e nadat hij 2 ronden voor het eind werd gedubbeld door de uit het peloton ontsnapte winnaar Jordy van Workum, die met een gigantische snelheid de winst met overmacht naar zich toetrok.

Al met al een mooie dag voor beiden (en de EIJV) dit jaar de eerste keer an de start op een NK Inline. Hopelijk zijn we er volgend jaar weer bij!

Foto's volgen.